Wat in te pakken voor een vakantie op Bali: De ultieme checklist

Bali is een prachtig eiland dat veel mensen kiezen om te bezoeken voor hun vakantie. De stranden zijn prachtig, de cultuur is fascinerend, en het eten is geweldig. Maar voordat je op reis gaat, zijn er een paar dingen die jee niet moet vergeten in je koffer te stoppen! In deze blogpost bespreken we alles wat je mee moet nemen als je naar Bali reist. Van welke huidproducten tot aan comfortabele schoenen.

Huidproducten en medicijnen

Sommige producten kunnen echt niet missen als je op vakantie gaat. Neem dus sowieso de standaard huidproducten en medicijnen mee die je al dagelijks gebruikt, maar indien je de volgende producten nog niet gebruikt, voeg ze dan zeker toe voor je reis op Bali:

  • Zonnebrandcrème: Bali is een tropisch eiland, wat betekent dat de zon er erg sterk is. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème met een hoge SPF inpakt om jouw huid te beschermen tegen de schadelijke straling.
  • Insectenspray: Helaas zijn er muggen in Bali (en andere delen van Indonesië). Om te voorkomen dat je gebeten wordt, moet je een insecten-werend middel meenemen.
  • Maagbeschermers: Het eten en het water is erg anders in Bali. Het staat erom bekend dat je vaak een ‘Bali belly’ krijgt als je naar Bali toe gaat, wat inhoudt dat je een opgezwollen maag krijgt van al het eten wat je daar eet. Zorg ervoor dat je goede maagbeschermers meeneemt indien je echt last van je maag krijgt.
  • Vaccinaties: Voor veel tropische landen en eilanden, dus ook voor Bali, heb je bepaalde inentingen nodig. Zorg ervoor dat je ruim voor je reis contact opneemt met jouw huisarts of de GGD om de nodige vaccinaties te krijgen.

Beweeg je lekker in comfortabele kleding

Fijne kleding mag natuurlijk niet missen op dit lijstje. Bali is een eiland waar je super leuk uit kan gaan, dus neem ook zeker je party-kleding mee, maar vergeet deze items ook niet:

  • Hoeden of petten: Een hoed en/of pet beschermt niet alleen je gezicht tegen de zon, maar helpt ook je hoofd koel te houden in de hitte.
  • Comfortabele schoenen: Je zal veel wandelen op Bali, of je nu tempels verkent of vulkanen beklimt. Zorg ervoor dat jee comfortabele schoenen meeneemt waar je de hele dag op kunt lopen.
  • Lange broeken: Ja, je gaat naar een warm land, maar ook daar kan het soms fris zijn. Als je in de vroege ochtend een berg beklimt is het namelijk ijskoud aan de top! In de avond is het ook niet altijd snikheet, dus soms is het fijn om een lange broek aan te doen, vooral als er op een plek veel muggen zijn
  • Extra tip: Pak niet teveel in! Kijk goed naar kleding die echt lekker zit maar zorg er ook voor dat je niet 100 paar sokken en onderbroeken meeneemt. Zonde van de ruimte in je tas! Enorm veel hotels op Bali bieden namelijk een was-service aan. Voor een paar euro kan je daar je was al laten doen.

Extra benodigdheden

Deze extra benodigdheden mogen ook niet missen in je koffer!

  • Koop en simkaart op het vliegveld: Dit is misschien wel de beste tip uit het lijstje. Voor een paar euro koop je namelijk al en simkaart met veel MB’s. Zo kan je overal online blijven en bijvoorbeeld ook makkelijk de weg terug vinden als je even niet weet waar je bent.
  • Herbruikbare waterfles: Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven als je in de zon bent, dus zorg ervoor dat je een waterfles bij je hebt. Deze is vooral ook handig om op het vliegveld bij je te hebben.
  • Extra tasje voor paspoorten en belangrijke documenten: Vergeet niet voor op het vliegveld en als je je gaat verplaatsen een extra tasje mee te nemen die waar je alle belangrijke documenten zoals je paspoort en vliegticket in kan plaatsen. Zo is het veiliger en makkelijk te bereikbaar.

Hopelijk is deze checklist nuttig voor je als je gaat reizen naar Bali. Bedankt voor het lezen en alvast en goede reis!

Bron: Huidpraktijkshop.nl

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Bewerk of verwijder het, start dan met schrijven!